preloader
 

Struț Emu

 

Struț Emu

 

Struț Emu

 

Struț Emu

 

Struț Emu

 

Struț Emu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Share locatie
Like Zoo Resita
Contact
  • 0255 210 483
Emu (Dromaius novaehollandiae) este o familie de păsări mari alergătoare care trăiesc în Australia și fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h. Este o pasăre ierbivoră care trăiește în pădurile de eucalipt și în stepele australiene. Emu înghite partea cea mai hrănitoare a plantelor și își formează importante rezerve de grăsime, pe care le folosește în lungile sale migrări. Masculul clocește ouăle fără să mânânce sau să bea apă timp de aproximativ două luni. Păsările cele mai înrudite cu ele sunt cazuarii.

Specii

  • Emul negru (D. ater), de pe King Island, † dispărut
  • Emul de pe insula Cangurilor (D. baudinianus), † dispărut
  • Emul de pe insula Tasmania, † dispărut
În prezent mai există în această familie numai o specie, Emul mare (D. novaehollandiae).

© 2017 Toate drepturile rezervate.
Realizat de Creative Media Publicity