preloader
 

Rate mute

 

Rate mute

 

Rate mute

 

Rate mute

  •  
  •  
  •  
  •  
Share locatie
Like Zoo Resita
Contact
  • 0255 210 483
Rața leșească este o specie de rață care nu se înrudește cu rața sălbatică (cele cu capul verde). În ciuda numelui ei (leșesc=polonez, de Lech), această specie provine din Mexic. Este o rață de tip greu: femela poate avea 3-4 kg, iar masculul 5-6 kg. În jurul anului 1600 a fost domesticită pe scară largă în Europa. Rața leșească are ca specific noduli roșii în jurul ochiului. Dintre păsările de curte, la aceasta rață clocitul durează cel mai mult 5 săptămâni. Se împerechează de trei ori pe an, depunând 150 de ouă pe sezon (martie – august). Aceasta este o rață care nu măcăne, emițând niste sunete asemănătoare sâsâitului. Când sunt amenințate sau se împerechează, acestea dau din cap și din coadă.

© 2017 Toate drepturile rezervate.
Realizat de Creative Media Publicity